Mesto prispelo k dohode obyvateľov s investorom

02.07.2013 Liptovský Mikuláš

28.06.32013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Začiatkom mája tohto roka obyvatelia Štefánikovej ulice v Liptovskom Mikuláši vyjadrili petíciou nespokojnosť s plánovanou výstavbou polyfunkčného domu s dvomi bytmi, obchodnými priestormi a umyvárňou áut. Ich prevádzka by podľa obyvateľov blízkeho bytového domu znehodnotila ich životné podmienky. Investor po stretnutí s vedením mesta a obyvateľmi prehodnotil svoj podnikateľský zámer.
Začiatkom mája odovzdali obyvatelia žujúci v bytovom dome na Štefánikovej ulici mestu petíciu. V nej vyjadrili obavy zo zvýšenej hlučnosti a znečistenia spôsobených autoumyvárňou a dvomi prevádzkami, ktoré plánuje pod ich oknami vybudovať súkromný investor. Na základe petície mesto koncom mája zvolalo stretnutie s investorom a následne aj s obyvateľmi bytového domu, po ktorých investor prehodnotil svoj podnikateľský plán.
„V pôvodnom projekte bola zakreslená dvojposchodová budova so suterénom a komínmi,“ približuje hlavná architektka mesta Tatiana Bachtíková. „Po rokovaniach investor predložil nový projekt, ktorý znížil budovu na jednoposchodovú stavbu bez suterénu a otočil situovanie autoumyvárne súbežne s cestou II/584. Bude tu len jeden služobný byt a prevádzka čistenia interiérov,“ dodáva. Investor tak výrazne znížil výšku budovy a v novom projekte tiež doplnil akustickú bariéru, ktorá minimalizuje vplyv hluku z prevádzky a cesty.
„Oceňujem, že investor nenástojil na svojich pôvodných plánoch a vyšiel obyvateľom v ústrety. Odhadovaná škoda v prípade zmeny územného plánu, ktorú požadovali dotknutí obyvatelia, by predstavovala sumu okolo 130-150 tisíc eur,“ povedal primátor mesta Alexander Slafkovský.

Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie
a marketingu MsÚ
Liptovský Mikuláš
 

Vyberte región